Křupavá granola s nízkým obsahem histaminu
Tímto müsli s nízkým obsahem histaminu vyrobeným z lahodných ořechů, kokosových vloček a sušeného ovoce skvěle nastartujete svůj den!
Doba vaření: 35 minut
Obtížnost: Snadná
Suroviny:
130 ml javorového sirupu
4 lžíce kokosového oleje
200 g ovesných vloček (bezlepkových)
150 g mandlí
60 g makadamových ořechů
60 g pistácií
50 g dýňových semínek
20 g neloupaných semínek
½ lžičky mleté skořice
½ lžičky mleté vanilky
35 g kokosových vloček
120 g sušeného ovoce (brusinky, rozinky, data, meruňky) / čokoládových kousků
Postup:
Krok 1:
Předehřejte troubu na 170 ° C a na plech vložte pečící papír.
Poté jemně nasekejte mandle, makadamové ořechy a pistácie, vložte je do velké mísy spolu s ovesnými vločkami, semínky, skořicí a vanilkou a promíchejte.
Krok 2:
Kokosový olej a javorový sirup nalijte do malého rendlíku a jemně zahřívejte, dokud se nerozpustí. Vzniklou tekutinu přilijte do mísy se sypkými ingrediencemi a vše dobře promíchejte. Směs rozprostřete na pečící papír a pečte v troubě asi 25 minut, dokud granola nezíská zlatohnědou barvu. Zhruba po 15 minutách přidejte kokosové vločky a müsli znovu promíchejte. Po upečení vyjměte plech z trouby a nechte granolu na plechu vychladnout.
Krok 3:
Následně na jemno nasekejte sušené ovoce a rozprostřete je na müsli. Opatrně promíchejte dřevěnou lžící a uložte do vzduchotěsné krabičky nebo do skleněné nádoby.
Poznámka:
Pokud špatně snášíte jeden nebo více druhů ořechů v receptu, jednoduše je vynechte.
Pokud vás zajímá obsah histaminu v potravinách, klikněte zde.
Další recepty s nízkým obsahem histaminu
Raw dort s nízkým obsahem histaminu
Čerstvý ovocný raw dort s nízkým obsahem histaminu, který připravíte velmi snadno. Ideální letní dezert pro horké dny.
Broskvový dort ve sklenici
Tento broskvový dort s nízkým obsahem histaminu je ideální alternativou k běžným dortům. Na jeho přípravu nebudete potřebovat troubu ani mrazák.
Mísa plná superpotravin s nízkým obsahem histaminu
Toto jídlo dobře vypadá, má dostatek energie, je chutné a obsahuje málo histaminu.