Broskvový dort ve sklenici

Broskvový dort ve sklenici

Tento broskvový dort s nízkým obsahem histaminu je ideální alternativou k běžným dortům. Na jeho přípravu nebudete potřebovat troubu ani mrazák. Je lehký, svěží, chutný a připravíte ho rychle pouze ze 6 ingrediencí.

Doba vaření: 15 minut
Obtížnost: Snadná

Suroviny pro 4 osoby:

4 broskve (přibližně 600 g)
100 g borůvek
80 g mandlí
40 g strouhaného kokosu
8 datlí (cca 140 g)
1/2 lžičky vanilky

Postup:

Krok 1: „Korpus“
Vložte mandle, strouhaný kokos a 6 datlí (40 g) do kuchyňského robota a vše jemně nasekejte, dokud není dosaženo drobivé směsi. Zde je důležité nemíchat přísady zbytečně dlouho, jinak bude směs příliš měkká.
Směs rozdělte do nádob dle vaší volby (malé misky, malé skleničky nebo plechovky).

Krok 2: Náplň
Nakrájejte 2 broskve na větší kousky a vložte spolu s borůvkami do misky.
Zbylé broskve (vypeckované), zbylé datle a lžičku vanilky vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Poté naneste krém do misky s broskvemi a borůvkami a promíchejte.

Krok 3:
Krém promíchaný s ovocem naneste na připravený „korpus“ v nádobkách a ozdobte kokosem.

Poznámka:
Pokud nesnesete některou z ingrediencí, můžete ji nahradit vhodnou alternativou.

Další recepty s nízkým obsahem histaminu

Chřestové rizoto s nízkým obsahem histaminu

Zelený chřest, čerstvé cukety a hrášek – chutné, zdravé a snadno stravitelné.

Zobrazit více

Křupavá granola s nízkým obsahem histaminu

Tímto müsli s nízkým obsahem histaminu vyrobeným z lahodných ořechů, kokosových vloček a sušeného ovoce skvěle nastartujete svůj den!

Zobrazit více

Raw dort s nízkým obsahem histaminu

Čerstvý ovocný raw dort s nízkým obsahem histaminu, který připravíte velmi snadno. Ideální letní dezert pro horké dny.

Zobrazit více

Naše produkty

Prohlédněte si celý sortiment

Zobrazit produkty