Broskvový dort ve sklenici
Tento broskvový dort s nízkým obsahem histaminu je ideální alternativou k běžným dortům. Na jeho přípravu nebudete potřebovat troubu ani mrazák. Je lehký, svěží, chutný a připravíte ho rychle pouze ze 6 ingrediencí.
Doba vaření: 15 minut
Obtížnost: Snadná
Suroviny pro 4 osoby:
4 broskve (přibližně 600 g)
100 g borůvek
80 g mandlí
40 g strouhaného kokosu
8 datlí (cca 140 g)
1/2 lžičky vanilky
Postup:
Krok 1: „Korpus“
Vložte mandle, strouhaný kokos a 6 datlí (40 g) do kuchyňského robota a vše jemně nasekejte, dokud není dosaženo drobivé směsi. Zde je důležité nemíchat přísady zbytečně dlouho, jinak bude směs příliš měkká.
Směs rozdělte do nádob dle vaší volby (malé misky, malé skleničky nebo plechovky).
Krok 2: Náplň
Nakrájejte 2 broskve na větší kousky a vložte spolu s borůvkami do misky.
Zbylé broskve (vypeckované), zbylé datle a lžičku vanilky vložte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Poté naneste krém do misky s broskvemi a borůvkami a promíchejte.
Krok 3:
Krém promíchaný s ovocem naneste na připravený „korpus“ v nádobkách a ozdobte kokosem.
Poznámka:
Pokud nesnesete některou z ingrediencí, můžete ji nahradit vhodnou alternativou.
Další recepty s nízkým obsahem histaminu
Chřestové rizoto s nízkým obsahem histaminu
Zelený chřest, čerstvé cukety a hrášek – chutné, zdravé a snadno stravitelné.
Křupavá granola s nízkým obsahem histaminu
Tímto müsli s nízkým obsahem histaminu vyrobeným z lahodných ořechů, kokosových vloček a sušeného ovoce skvěle nastartujete svůj den!
Raw dort s nízkým obsahem histaminu
Čerstvý ovocný raw dort s nízkým obsahem histaminu, který připravíte velmi snadno. Ideální letní dezert pro horké dny.